Inbraakbeveiliging

Huiskens Security uw Networx specialist

Schade en Pijn

Jaarlijks is een op de vijftig huizen het doelwit van inbrekers. Ook gevallen van brand vormen geregeld nieuws.
Niet alleen uw huis of kantoor, apparatuur, antiek, onvervangbare erfstukken, sieraden en foto's kunnen daarbij beschadigd raken of verloren gaan. Denk ook aan de schrik en het gevaar voor huisgenoten en uzelf wanneer er plotseling iemand binnen staat of wanneer er brand uitbreekt. Schade en pijn zijn niet altijd in geld uit te drukken. Laat staan dat zij in alle gevallen gedekt worden. Tegen inbrekers kunt u zich op diverse manieren beveiligen. Goed hang- en sluitwerk zorgt ervoor dat zij slechts met moeite en veel lawaai binnen kunnen komen. Daarnaast is een goede verlichting belangrijk, want het gilde werkt het liefst in het duister. Er zijn slagvaste armaturen die automatisch aangaan wanneer het donker wordt. In combinatie met spaarlampen kunt u uw huis tegelijk doelmatig en voordelig verlichten. Dit maakt het voor inbrekers stukken minder aantrekkelijk.


Meteen alarm
Een elektronisch alarmsysteem zorgt voor extra bescherming van u en uw huis of kantoor. Dit werkt met een centrale, een bedieningspost en magneetcontacten en/of glasbreukmelders die een inbraakpoging meteen melden. Ook zijn infrarood- of radarsensoren in diverse ruimtes te installeren die aanwezige indringers registreren.

De alarmmelder bestaat meestal uit een sirene en/of een zwaailicht. Een stil alarm is ook mogelijk. Zonder dat de inbreker het merkt, wordt het alarm dan naar een alarmcentrale of politie gestuurd. Een extra optie is dat bij een alarm alle verlichting in huis aangaan.

Ook schrikverlichting weert inbrekers: u kunt een aantal lampen met extra felle lichtbundels laten installeren, die aanflitsen wanneer iemand uw huis nadert. Dit systeem is te combineren met de reeds aanwezige permanente verlichting.

Gesimuleerde bewoning is een andere oplossing. Veel mensen die lang van huis zijn, laten via eenvoudige tijdschakelaars op vaste tijden enkele lichten branden. Inbrekers hebben dit snel door. Beter is een elektronische unit die uw verlichting op wisselende tijden aanschakelt. Ook gordijnen of rolluiken die automatisch openen en sluiten geven een bewoonde indruk.

Een omgevallen kaars, de vlam in de pan, spelende kinderen of een ongedoofde sigaret; het zijn veelvoorkomende oorzaken van brand. Een snelle signalering kan van levensbelang zijn. Een rookmelder registreert elk beginnend brandje of rook en geeft direct een alarmsignaal af.